Як обрати смачну хурму
Сезон хурми у розпалі. І хоча узбецька та азербайджанська хурма на ринках з’являється ще у вересні, саме у середині листопада достигають й інші сорти. Як обрати не просто гарну, а смачну хурму – знають «Новини Сьогодні».
Запам’ятайте головний критерій: стигла хурма повинна бути м’якою. Якщо плід твердий, ймовірно, він є незрілим і в’язким. Хоча, є один виняток: іспанська хурма. Якщо ви обираєте саме таку – тоді в’язкого смаку точно не відчуєте. Характерною ознакою цього сорту є насичений жовто-помаранчевий колір, твердість, глянцевість шкірки й відносно великий розмір плодів.
А ось узбецька та азербайджанська хурма у достиглому стані м’які і соковиті. Відрізнити їх від Іспанської хурми можна за наявністю на плодах характерного гострого кінчика й більш насиченого, темного кольору.